Tarih: 15.08.2024 21:48

UMSİDER’DEN GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

Facebook Twitter Linked-in

UMSİDER’DEN GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

               Genel merkezi Gebze’de bulunan ve kısa adı UMSİDER olan Uluslararası Müteahhit, İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği’ni temsilen bir gurup iş adamı dostlarla, ilmi

 çalışmaları ve akademik başarısı itibariyle Ülkenin en öndeki bilim kuruluşlarından Gebze Teknik Üniversitesi'nin Rektörü Sayın Prof.Dr.Hacı Ali MANTAR’ı ziyaret ettik. Başarılarından dolayı Sayın Rektöre plaket takdim edildi.

             Turan AKTÜRK/Erzurum Birikim Gazetesi/İstanbul

Son derece nezaket ve yakınlık gösterilen, sıcak ve samimiyetle karşılanan ziyarette UMSİDER Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu derneğini ve faaliyetlerini anlattı. Öncelikle ve özellikle deprem konusunda Üniversite ile birlikte ortak çalışmalar yapmak istediklerinin altını çizdi. Sayın Rektör bey, çok yakın bir zamanda Üniversitenin, UMSİDER’in de dahil olacağı önemli bir çalışma ile bir araya gelineceğini ifade etti.

           GTÜ Rektörü ile uzun süren ve çeşitli konuları ele alındığı görüşmede üniversitenin sivil topluma açılması yönünde iradelerinin olduğunu, bunun ilk adımı olarak sportif faaliyetlerden başlandığını, üniversitede üretilen bilimin sanayi ve endüstri alanlarına transfer edilmesinin çok önemli olduğunu, hatta bölgedeki organize sanayi bölgelerinden bu konularda talep olması halinde ortak çalışmalar yapılabileceğini, sanayi ve endüstri tesislerinden teklifler beklediklerini belirtti.

        Rektör bey, GTÜ’nün akademik çalışmalarının yanısıra sosyal faaliyetlerle de toplumla bütünleşme ve beraber olmaya yönelik Üniversitenin bazı tesislerinin topluma açılacağını dile getirdi.

Bölgemizin parlayan yıldızı Gebze Teknik Üniversitesi'ne daimi başarılar dileriz...

Turan AKTÜRK/Erzurum Birikim Gazetesi/İstanbul




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —