Tarih: 29.06.2024 21:48

ÖLÜLER ALTIN TAKMAZ

Facebook Twitter Linked-in

ÖLÜLER ALTIN TAKMAZ

Siyanürlü altın aramaya, tepkiler çığ gibi büyüyor. Bugün Eymir Köyü meydanında yapılan toplantida bu tepkiler yoğun biçimde dile getirildi.

Başta Eymir Köyü olmak  üzere Süpürtü, Küçük Yenice, Kurşunlu ve Sülüklü göl köylerinden gelen köylülerle meydan dolup taştı. Özellikle kadınların ve gençlerin ilgisi ve katılımı dikkat çekiciydi.

Toplantıya köy muhtarlarının yanısıra çok sayıda  Sivil Toplum Kuruluşu, siyasi partiler ,çevreci gönüllüler katıldı.

İlk konuşmayı Eymir Köyü Muhtarı Nazmi ÖZEN yaptı. Konuklara ve katilimcilara teşekkür etti. Sonra sirasiyla, köy kadınları adına Ayşe DOĞER, Bursa milletvekilleri, Orhan SARİBAL, Kayıhan PALA, Bursa Barosunu temsilen Eralp ATABEK, Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi  Prof. Dr, Ergün ERTÜRK konuştu.

Köy kadınlarından Ayşe DOĞER, ne pahasına olursa olsun, köylerinin toprağına, suyuna sahip çıkacaklarına ilişkin soz verdi.

Orhan SARİBAL, altın takmadan da yaşanabileceğini ama ekmeksiz ve susuz yaşanmayacağını vurguladı.Kayihan Pala, siyanürle maden aramanın sağlığımızı nasıl etkileyeceğini anlattı.

Eralp ATABEK, Bursa Barosu olarak bu mücadeleye  hukuki yönden destek olacaklarının altını çizdi.Prof.Dr, Ergün ERTÜRK ise, toprağın ve suyun zehirlenmesi ile doğanın olumsuz yönde nasıl etkileneceğini anlaatti.

Konuşmalar sırasında kadınların taşıdığı pankartlar ile gençlerin attığı sloganlar, çok beğenildi ve takdir Genç kızların taşıdığı "ölüler altın takmaz" pankartı, yaşananlarin en somut ve en gerçek biçimde ozetiydi. Gençler, sloganlarla köyü inletti. Kadınların ve gençlerin bu mücadeleye sahip çıkması, mücadelenin başarıya ulaşacağı konusunda herkesi umutlandırdı.

Bugünkü etkinlik, çevrecilerin ve siyasilerin yağmalanan ve talan edilen ormanı yerinde incelemesi ile sona erdi.

Zeki BAŞTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —