Tarih: 19.06.2024 00:32

Oltu Kalesine Yetkililer Neden Sahip Çıkmıyor

Facebook Twitter Linked-in

Oltu Kalesine Yetkililer Neden Sahip Çıkmıyor                                                                                                                          Kurtuluş savaşı öncesi ve sonrası ülkemizin savunmasına önemli ev sahipliğini yapan  Oltu kalesinin duvarları her geçen gün dökülüyor.
Erzurum Birikim Gazetesinin Yazarı Acar Oltu kalesinde yaptığı araştırmada tarih dökülüyor. Tarihimize ‘’Ne Kadar Duyarsızlığın''  Belli Olunduğunu Bizzat Şahit Oldum!!!
  


2019 dan beri Kocaeli den her gelişimde ziyaret etmek istediğim halde tadilat nedeniyle kapalı olduğundan dolayı ziyaret edemedim 2015 te başlatılan tadilat mualesef 2023 olmasına rağmen bir türlü bitirilemezken bir  yıl öncesine kadar harabe durum da gördüğüm çıkışta ki  kilise bir yıl dan kısa bir sürede restorasyonunun  bitirilmiş gördüm ve tarihimize ne kadar duyarsız ve ne kadar önem verdiğimiz belli olunduğunu bizzat şahit oldum   bu durum beni oldukça üzdü umarım iş işten geçip tamamen yıkılmadan bu ecdat yadigarının durumu duyarlı yetkililer tarafından  bir an evvel gereği yapılır
Orhan ACAR(Şair-Gazeteci Yazar




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —