Tarih: 20.06.2024 21:13

KÖYLÜLER, ORMANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Facebook Twitter Linked-in

KÖYLÜLER, ORMANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Ülkemizin her yerinde olduğu gibi İnegöl'e bağlı Eymir Köyü'nde de yağma ve talan başladı.

Siyanürlü altın aramasına başlayan MTA, güzelim çam ormanını yok ediyor. Köy tarlalarını sulamak amacıyla DSİ tarafından yapılan Eymir Göleti de bu talandan payını alacak. Göletin birkaç kilometre üzerinde açılan havuzlardan sizacak olan siyanür, hem toprağı hem de göletin suyunu zehirleyecek.

Şu ana dek binlerce ağaç kesilmiş. Çamlık, çıplak araziye dönüşmüş. Felaket kapıda. Toprak kirlenecek, suyumuz kirlenecek. İnsanlar başta olmak üzere tüm canlılar zehirleyecek, yaşam kalmayacak.

Tehlikenin ayırdına varan köylüler, bu felaketi durdurmak için bir araya geldiler. Komşu köyler Süpürtü ile Küçük Yenice köylüleri , dayanışma için Eymir Köylü yurttaşlarla birlik oldular. Toplandılar, yapacakları direniş için görüş alışverişinde bulundular.

Eymir ve çevre köylüleri, topraklarına, sularına sahip çıkma kararı aldılar. Yağma ve talana dur demek , ormanların yok edilmesini önlemek için sonuna dek mücadele edeceklerine söz verdiler. Bursa milletvekili Orhan Saribal'in destek verdiği bu onurlu mücadeleye tüm çevrecilerin ve Sivil Toplum Kuruluşları'nin da destek vermesini umuyor ve diliyorum.

Bu ormanlar, bu topraklar, bu ülke hepimizin. Şehit kanları ile sulanmış bu toprakları talan ettirmeyecegiz. Topragimiza, suyumuza, ülkemize sahip çıkacağız.

Yaşasın Eymir , Süpürtü ve Küçük Yenice köylülerinin onurlu direnişi.

haber Kaynak:Zeki BAŞTÜRK/




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —