Tarih: 09.10.2024 21:29

Dünyanın En İzole Yerleşim Yeri.

Facebook Twitter Linked-in

Dünyanın En İzole Yerleşim Yeri.

Oltu' gurbette yaşayan oltulular tarafından dünyanın en uzak yerleşim olan bölgesi olarak kabul edilir.

Buraya en yakın kara parçası kuzeyde 115 km uzaklıktaki Erzurum ilidir. En yakın deniz 300 km kuzeyde HOPA limanıdır.

OLTU'da yaklaşık 20 bin nüfusu var.

İzolasyon ve küçük topluluğu sayesinde, bu İLÇE dünyanın yaşanacak en büyüleyici ve eşsiz Doğal ve sade yerlerden biri olarak gözükebilir.

İlçede ve bölgede havaalanı bulunmamakta, sadece yollar bulunmaktadır. İlçede sosyal tesisler İlçe belediye ve BŞB olarak bulunmaktadır. Spor tesisleri bir Üniversite, Yüksek okul, Fen Lisesi Mesleki teknik okullar bir hasta hane, bir postahane,  sağlık merkezi Tarihi Arslan paşa camisi her mahallede yeni camiler

bir kilise, bir kaç pastane, bir bar, bir yüzme havuzu, Yıldızlı Otel ,30 civarı doktor,20 civarı hemşire ve Eczaneler bulunmaktadır. iplik, tekstil fabrikası, süt ürünleri Orman ürünleri fabrikası, Demir çelik fabrikası, pvc fabrikası mevcuttur. Askeri birliği Alayı kaldıracak nitelikte.

Bu İlçeye gitmek istiyorsanız ilk önce Erzurum'a ulaşmanız gerekiyor. Daha sonra yalnızca 12,16 yolcu kapasitesi olan bir Minibüslere binmelisiniz, tekne ile gidilmez. Bu yolculuk, dünyanın en hırçın dağlarının üzerinde yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Bazen tipi fırtınalı günlerde bu zorlu yolculuğa dayanamayan bazı araçlar Tünel olmadığı için, Oltu'ya ulaşamadan geri dönüyorlar.

Kim bilir bazen bu kirlenmiş Dünyadan çıkıp Bu İlçede huzur içinde herkesten ve her şeyden uzak yaşamalı denilen yer OLTU, Bu İlçe olmalı...

     Erzurum Birikim Gazetesi/Bayram Arpa ŞAHİN/Erzurum

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —