• BIST 100

    8654,39%-1,58
  • DOLAR

    34,20% -0,02
  • EURO

    37,04% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2992,68% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4993,02% 0,00

Başarıları ile Gurur Duyduğumuz Erzurum'lu Hemşehrimiz Kerim Özer Kimdir?

Bundan 30 sene önce ata toprağım Erzurum’dan çıkarak, doyduğum yer İzmir’e, Basmane Oteller sokağına geldim. Her doğulu, yanık tenli çocuğun yaşadığı zorluklarla geldim İzmir’e, rahmetli babam ‘odacı’ Turan’ın oğlu olarak lastik a

3.09.2024 23:49:00 0
Başarıları ile Gurur Duyduğumuz Erzurum

Başarıları ile Gurur Duyduğumuz Erzurum'lu Hemşehrimiz  

Kerim Özer Kimdir?

Kamuoyuna…

Sessizliğimi bir kereye mahsus bozarak, sükut ikrar anlamına gelmesin diyerek, siz dostlarımı biraz geçmişe götürmeye geldim..

Bundan 30 sene önce ata toprağım Erzurum’dan çıkarak, doyduğum yer İzmir’e,  Basmane Oteller sokağına geldim. Her doğulu, yanık tenli çocuğun yaşadığı zorluklarla geldim İzmir’e, rahmetli babam ‘odacı’ Turan’ın oğlu olarak lastik ayakkabı, naylon ceketimle..

Kokoreççilik, ayakkabıcılık, kahvecilik yaparak kazandığım Ege Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Fakültesi’nde okumaya çalıştım..

Okul bitti, mezun oldum, hayat beni ilk maaşlı iş olarak Bornova Belediyesi’yle tanıştırdı.

İdealist mühendis olarak başladığım görevim sonrasında sosyal demokrat olarak o dönemlerde ‘çok dayak yemiş olacağız ki’ CHP Bornova’nın SEÇİLMİŞ İlçe Başkanlığı görevine seçildim.

O dönemlerde öyle twitter görünümlü ‘X’ falan da yok. Sokaklar bizim, biz sokaklardayız..

Dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın özelleştirdiği yerlere tepki koymak gerek dedim.. Çocuklarımızın geleceği DEVLET kurumları bir bir özelleştirilip, yandaş-candaşlara peşkeş çekiliyor.. O zaman Başak küçük, Ekin’in de az buçuk aklı eriyor.

‘Kediye Ciğer Emanet Edilmez ‘ diyerek görev alanım Bornova’yı aşarak tüm İzmir’i afişlerle donattık. Ekin’in içinde olduğu afişler astığımız arabamız kurşunlandı. Ulusal basında gündem olduk..

Eee tabi sonuç ne diye sorarsanız.. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de ilk açmış olduğu tazminat davasının sanığı olmak.. Çocuklarıma en büyük mirasımdır.. Sorun yok..

Davamın duruşmasına yol arkadaşlarımla beraber 2.000 kişi giderek ‘ben yanlışı söylemedim, haklıyım’ dedikten sonra sonuç BERAAT ama eski parayla yüksek tazminat.. Onda da sorun yok çünkü inanarak gerçekleri söyledim. Bugün de haklılığımız gerçekle malum..

Zaten benimle ilgili herhangi bir partiliye Kerim Özer nasıl bir partilidir diye sorsanız..

Vaktininin ve naktinin tümünü Cumhuriyet Halk Partisi’ne harcamıştır diyecektir..Takdir dostlarımın..

Eşikler atlanıldı, sancılı-sancısız. Konak Belediyesi Belediye Başkan Yardımcılığı süreci başladı. İşçi-emekçi mücadelesinden geldiğimizden, her emekçiye sahip çıktık. İzmir’in merkezine gelenler ‘Basmane Çukuru’ndan kafamızı sola çevirdiğimizde seni görüyorduk başkanım dediler.’ Ne mutlu bana.. Bina olarak görünen belediyelerde işsize, mazluma, yardıma muhtaca.. Neden dostlar neden? Ekmeğini DEVLET’ten kazanan bir memur, bir bürokrattım ben. Hep o bilinçle ‘nerde bu DEVLET’ dendiğinde orada olmaya gayret gösterdim. Takdir; hayatına dokunabildiğim mazlumlardadır.

Süreç bizleri siyaset ve bürokrasi arasında sürüklerken ‘kendi yaşadığım kentim Bayraklı için bir şey yapmalıyım düşüncem’ ve ‘ Devlet sevdam’ arasında git-geller yaşadığım doğrudur.

Bir sonraki süreçte Eshot Genel Müdür Yardımcılığı dönemim.. Benim için çok özel..

Eshot Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandığım gün; tüm yerel basın ‘Bu atama örgütü mutlu etti’ diyerek gerek yazılar yazarak gerekse Belediye’ye baktığımızda ‘bizi dinleyecek bizden biri var artık’ yorumları yapıldı. Gururumdur… Göreve geldiğimde İzmir’deki tüm partilerin ilçe başkanlarını arayarak ‘sizlere bir telefon kadar yakınım’ diyerek göreve başladığımın bilgisini verdim. Bu yorumların sorumluluğunda 3 senelik bir görev sürem oldu.

Görev sürem boyunca; çalışan işçi arkadaşlarımızla iç içe olarak bir sinerji yaratarak ESHOT otobüslerindeki arıza oranını %26’dan %3’e kadar düşürdüm, çok imrenilen Avrupa ülkelerinde bu oran %13 civarlarında seyrediyorken..

Ayrıca; Yapı Tesisleri Daire Başkanlığı da bana bağlı bir birimdi. 20 yılda yapılan kadar iş yaptık. Ne bir doğrudan temin, ne de bir ihale yaparak, sadece ve sadece kendi olanaklarımızla..

UNUTMAYIN DOSTLAR; ADI MARAŞ DEPREMi OLAN DEPREMİ, RESMEN BİR FELAKET, GÖRDÜKLERİMİN TRAVMASI HALA YÜREĞİMDE…

Kahramanmaraş Depremi’nde; Kahramanmaraş Koordinatörü olarak İZMİR ALAN KODU 232 adet konteynerı, ihale yaparak muşamba çadır alarak kurmak değil, ESHOT Atölyelerinde üreterek, Maraş Narlı’daki arsanının elektrik, su, asfalt, kanalizasyon bağlantısı dahil tüm altyapılarını hazırlayarak konteyner kenti kurduk. Girilmedik köylere girerek oralara su hatları götürdük. 70 gün hiç gelmeksizin SİZ DOSTLARIMIN TALİMATI VE YARDIM ARZUSUYLA deprem bölgesinde görev yaptım. Döndüğümde sol el parmağım hissizleşti, doktora gittiğimde bir daha eskisi gibi kullanamayacaksın dediler, çaktırmadım.. Makamda havalı poz verdim, ‘ben geldim görev yerime’ diyerek.. Onu da bilemiyorsunuz, Maraş’ta benimle beraber ‘çocuklarından, ailesinden uzak kalarak zorda kalanlara yardıma koşan emekçilere' sorarsınız..

Büyükşehir’e, Maraş’tan ‘1 TL’lik dahi fatura göndermemiş, saçı sakalı birbirine karışıp, gittiğinde karların yağdığı, döndüğünde çiçekler açmış olan Maraş’ta ’ sizlerin bürokratı olarak görev yaptım ben dostlarım.. Halen daha Maraş’tan yüreğimizle dokunduğumuz vatandaşlar arar, hal, hatır sorar..

EZ CÜMLE;

İTİRAF EDİYORUM DOSTLAR; evet Genel Müdür Yardımcılığı ve İzulaş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden istifa ederek Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı oldum..

Bunun suç olduğunu bilmiyordum…

Parti Emekçisi İrfan Kardeşim aday gösterilince memur olmam dolayısıyla göreve iademi istedim..

Normalde DEVLET teamülü; aynı göreve iadedir.. Yapılmadı, aday olmak adına görevden istifa ettiğim makama ‘apar, topar’ nüfuzlü bir siyasetçinin yakınını atadılar. Eyvallah dedik. Daha sonra faal olmayan bir Daire Başkanlığı’na atamam yapıldı. Eyvallah dedik ve en son olarak Daire Başkanlığı görevim de alındı. Döndük mü en başa..

Dostlar inanın ki hiç sorun değil..

Erzurum’un, Türkiye’nin sınır Köyü Şenkaya’dan gelip bunları başarmış bir dostunuz olarak; yaşadıklarımı rüyamda görsem hayra yormazdım..

Allah nasip ettii, ben geldiğim yeri hiç unutmadım, mazluma, işçiye dokundum ya.. Gerisi bomboş.. Evet, oğlum DİSK İzmir’in avukatlarından biridir, Aslanlar gibi mücadele etmektedir. Belediye şirketlerinden 3-5’inin avukatı olarak keyif çatıyor değil ya.. Memnun olmayan kimseler tek imzayla fesih yapabilir.. Fesihten sonra sözleşmede yazan geriye kalan hakları talep eden de NAMERTTİR. Eee heralde, ‘Elma ağacının altında armut olmayacağına göre’ emekçi babanın oğlu da emekçileri savunacaktır.

Ben Maraş’ta yol arkadaşlarım, mesai arkadaşlarım çadırda yatarken VİP Karavanı, 5 yıldızlı oteli reddetmişim.. Bunlar ne ki ? Burada anlatamayacaklarımı da Maraş’taki mücadelemizin yanında olup tanıklık eden mevcut Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’tan teyit edebilir ve daha fazlasını onlardan öğrenebilirler…

Kerim Özer hep burada, siyaseti biz çok yaptık bundan sonrası sizlerin olsun, ihtiyaç duyulması halinde ‘DEVLET’ in emrinde…

Kalın sağlıcakla…
 

Fotoğraf 1: Kesk günleri

Fotoğraf 2: El sargılı gizlenmeye çalışılmış Disk Avukatıyla

 


İstanbul Erzurum Tanıtım Günleri Yoğun İlgiyle Başladı.

Şenkaya Spora Destek Ol Kampanyası Başlatılmıştır.

Oltu Tüneli Erzurumu Kafkaslara Bağlayacak.

KAÇKAR TV’i Duyurdu Minare Yapıldı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi; Kars Peynir Müzesi'ni Ziyaret Etti.

Erzurum İstanbul'la Buluşuyor.

Dünyanın En İzole Yerleşim Yeri.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Orman Bölge Müdürlüğü Tarafından Gerçekleştirilen Sonbahar Dönemi Fidan Dikim Etkinliğine Katıldı.

Erzurum’un İstihdamı Artacak, Geleceği Güçlenecek…

Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi, “Türkiye’nin Enerji Dönüşümü Çalışmaları” Paneline Katıldı.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Düzenli Olarak İlçelerin Muhtarları İle Bir Araya Geldi.

Kadim Şehrimize Hayırlı Uğurlu Olsun…

Kırık Ve Dallıkavak Tünelleri’nin Hizmete Alındığında Doğu Anadolu'yu Doğu Karadeniz'e Bağlayacak Önemli Bir Güzergah Olacağı Kayıt Edildi.

Erzurum’lu bir Sporcumuzdan  Başarı Hikayesi Geldi.

UMSİDER Genel Başkanı Sayın Zeki Gedikoğlu'nun Yeğeni Ertuğrul ŞAHİN Vefat Haberi Şenkayalıları Üzdü.

“Şehit Piyade Çavuş Arif Tuğ Futbol Turnuvası” 

"Hazine Arazilerinde Ağaçlandırma İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Milli Eğitim Bakanımız Sn. Prof. Dr. Yusuf Tekin Erzurum Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti.

Geleneksel Şenkaya Bal Festivali

GÜÇ BİRLİĞİ İÇİN BULUŞMA

Başarıları ile Gurur Duyduğumuz Erzurum'lu Hemşehrimiz Kerim Özer Kimdir?

30 Ağustos Zafer Bayramı Münasebetiyle Ayak Tenisi Kupası Düzenlendi.

Hastaneler Caddesi’nde devam eden kutlama programlarında, Valimiz Sayın Çiftçi, Tümgeneral Sayın Altuğ ve Sayın Sekmen, askeri araçla vatandaşları selamladı.

Şenkaya 'da 30 Ağustos Zafer Kutlaması

Genel Sekreterimiz Zafer Aynalı; Kültür Yolu “Ablak Taşı Âşıklar Buluşması” Etkinliklerine Katıldı.

Şenkaya Müftülüğü Yaz Kuran Kursları Etkinliği Düzenledi.

UMSİDER’DEN GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

AK Partimizin 23. Kuruluş yıl dönümünde Erzurum Belediye Başkanları Katılarak AK Partide hizmetlerini Sürdürecekler.

Dadaşlar Piknikte Buluşuyorlar

Mustafa Yeşilyurt Şair ve Araştırmacı Yazarımız Hoş Geldiniz.

Yükleniyor

Mevlam

Dünya ‘da Bu zülmü Durduracak Hiç mi Bir MÜSLÜMAN DEVLETİ Kalmadı????

'Nüfuz genişletme' mücadelesi yaşanıyor.

Pakistan'da İmran Han'ın destekçileri protesto düzenledi

Yağışlarda son 3 günde en az 50 kişi öldü

Mısır'da döviz likidite sorunu yerel para birimini yeni bir dalgalı kur sistemine geçirir mi?

Doğu Guta'daki kimyasal silahlı katliam İdlib'de protesto edildi

"Bursa'da Konkardato Talebinde Artış Yaşanıyor"

Isıtıcı siparişleri nedeniyle üretimini iki katına çıkardı

Bu yıl 35 ton rekolte tahmin ediliyor

Tek dal üretimle verim artışı hedefliyor

Hatay'ın sınır ilçesindeki çilek üreticileri kendi fidelerini yetiştiriyor

İstanbul Erzurum Tanıtım Günleri Yoğun İlgiyle Başladı.

"Biz Birlikte Güçlüyüz" Projesi Çerçevesinde, Zengezur'un İşçiliği Sergisi İstanbul'da Gerçekleştirildi.

Şenkaya “Kültür, Sanat ve Bal Festivalimiz” Sona Erdi.

Şenkaya Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açılışı Yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Zemci ŞAHİN Sünnet Törenlerini Ziyaret Etti.

Ankara’daki Şenkaya Yaymase Mahallesi Derneği Bayramlaşma Programı Düzenledi.

Seni unutamıyorum

Şen-Kay Hızek Festivali Kış Turizm Organizasyonlarına Işık Oldu.

SEVGİ KARŞILIKSIZ İLAÇTIR !

Esav Vakfı Kadın Kolları Erzurum Özlemini Gidermek İçin Eliz Otelinde Tanışma ve İstışare Toplantısı

YAZARLAR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 9 8 0 1 19 25
2.Beşiktaş 8 6 0 2 12 20
3.Samsunspor 9 6 2 1 7 19
4.Fenerbahçe 8 5 1 2 11 17
5.Eyüpspor 9 4 2 3 4 15
6.İstanbul Başakşehir 8 4 2 2 4 14
7.Göztepe 8 3 2 3 4 12
8.Trabzonspor 8 2 0 6 2 12
9.Kasımpaşa 9 2 2 5 -1 11
10.Sivasspor 9 3 4 2 -2 11
11.Konyaspor 9 3 4 2 -3 11
12.Bodrum FK 9 3 5 1 -3 10
13.Rizespor 9 3 5 1 -10 10
14.Alanyaspor 9 2 4 3 -4 9
15.Antalyaspor 9 2 5 2 -9 8
16.Gazişehir Gaziantep 8 1 4 3 -4 6
17.Kayserispor 8 0 3 5 -7 5
18.Hatayspor 8 0 5 3 -7 3
19.Adana Demirspor 8 0 7 1 -13 1