9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün düzenlediği, genç Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceğine yönelik hedeflerini anlatıp, yol haritasını çizdiği. Türk basın tarihinde yeri ve önemi tartışılmayan 16 Ocak Basın Onur Günü’nüzü kutluy
Basın Milletin Ortak Özgür Sesidir
Basın ulusların yerel ve ulus genelindeki yöneticilerin ve kurum ların en kuvvetlice silahıdır. İyi kullanırsa hedefi tutturur, basını hiçe sayarsa hedefi ıskalar.
Ulusları ayakta tutan basın ve kültür sanattaki başarılarıdır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün düzenlediği, genç Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceğine yönelik hedeflerini anlatıp, yol haritasını çizdiği.
Türk basın tarihinde yeri ve önemi tartışılmayan 16 Ocak Basın Onur Günü’nüzü kutluyorum.
16 Ocak, Atatürk’ün basına verdiği önemi ifade etmekte, bugünün Basın Onur Günü olarak kutlanması da basın mensuplarının, yazarların, Türkiye’nin kurtuluşu ve inşasına sundukları benzersiz katkıyı göstermektedir.
Cumhuriyetimizin kuruluşuna gidilen o çileli ve meşakatli yolda birçok mücadele verilmiştir.
Yüz binlerce yurttaşımız, gazi binlerce yurttaşımız şehit olmuştur.
19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun’a çıkışıyla başlayan şanlı adetamücadele, Amasya Genelgesiyle, Erzurum ve Sivas Kongreleriyle devam etmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışıyla süreç ilerlemiş ve Anadolu’nun her bölgesinde kurtuluş mücadelesi Aziz milletimizle birlikte verilerek, Cumhuriyetin kuruluşuna gidilen noktalar adım adım mesafe alınarak sürdürülmüştür.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Ocak 1923’te İzmit Kasr-ı Hümayun’da gerçekleştirdiği tarihi toplantıda, Kurtuluş Savaşı boyunca yazılarıyla, yaptıkları haberlerle Milli Mücadele’ye büyük katkılar sunan gazeteci ve yazarlarla ülkemizin geleceğini konuşmuş, onların fikirlerini alarak, Türkiye’nin yeni rotasını çizmiş ve Cumhuriyet’in temellerini atmıştır.
‘Basın, Milletin Müşterek Sesidir’ sözüyle basının önemine vurgu yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu tarihi toplantıya katılan; Dr. Adnan Adıvar’ı, Velit Ebuzziya’yı, Ahmet Emin Yalman’ı, Falih Rıfkı Atay’ı, Suphi Nuri İleri’yi, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nu, İsmail Müştak Mayakom’u, Halide Edip Adıvar’ı, Hilal-i Ahmer Başkanı Hamit Bey ile İleri Gazetesinin İzmit muhabiri Hakkı Kılıçoğlu’nu bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla rahmetle anıyoruz.
Kamu yönetimi ile milletimiz arasında köprü görevi üstlenen basınımız, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir.
Kıymetli basım temsilcileri
Basın Onur Günü’nüzü kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.
Biyografi
Erzurum deyince insanın aklına soğuk ve toprak damlardan ve saçaklardan asılan Buz sarkıtları gelir.
Elbette yine Erzurum derken milli mücadelenin başladıgı yer ve Nine hatunu,Erzurumlu emrahı buz gibi suları Cağ döneri ve buna benzer daha çok güzel yemekleri akla gelir.
Ozan Reyhani'den tut ibrahim erkal'ına kadar çok kıymetli insanlar akla gelir.
1968'in Aralık ayında olur ilçesinin Yeşilbağlar Mahallesi'nde dünyaya gelmişim zahire ci ve Değirmenci Küçük Ağa'nın on çocuğundan birisiyim Bir hayli heyecanlı geçen bir çocukluğum ve gençliğim oldu.
İlkokul ve Ortaokulu ve liseyi Erzurum'un olur ilçesinde okudum.
Olur çoruh nehri'nin vadisinde kalan Allahuekber dağlarından akıp gelen suyun beslediği bereketli toprakların oluşturdugu bir vadide dir.
Mikro kılima iklime sahiptir. Kışları ılık yazları güzel geçer.
Çok dostane insanları vardır ama 90'lı yıllarda Bursa İnegöl'e göç ettik o günden beri de inegöl'de ikamet etmekteyim İnegöl Devlet Hastanesinden emekliyim ve şu anda yazarlık yapmaktayım teşekkür.